2023.06.17. Kiss Adrienn Hungarikumok nyomában – 1. rész: Turizmus és vendéglátás A 2000-es évek elején egyedülálló kezdeményezés bontakozott ki Magyarországon, amelynek célja az volt, hogy a nemzeti értékeket összegyűjtse és a következő nemzedékek számára megőrizze.…
2023.06.03. Kiss Adrienn Ünnepek – Vidám emlékezés a halottakra: El Día de Muertos Amíg nálunk november elseje szomorúan és csöndesen telik, a mexikói Halottak Napja egészen máshogy fest, szerintük ugyanis a halál nem valaminek a végét jelenti, hanem egy újabb utazás kezdetét.…
2023.05.25. Kiss Adrienn Ünnepek – Az egyik legnagyobb amerikai családi ünnep: a hálaadás napja Az Egyesült Államokban a 17.…
2023.05.19. Kiss Adrienn Ünnepek – Böjt a bűnbocsánatért: a Ramadán Bár az iszlám a kereszténység után a világ második legtöbb hívőjével rendelkező vallása, ünnepeikről, szokásaikról mégis keveset tudunk.…
2023.04.28. Kiss Adrienn Apró, de rendkívül ízletes növények: a mikrozöldek és a csírák A csírákról már jónéhány éve tudjuk, hogy sokszínűen alkalmazhatóak, mint vitamindús alkotóelemek a szendvicsekben, salátákban, vagy éppen a levesek feltétjeként.…
2023.04.26. Kiss Adrienn Nemcsak szépek, hanem finomak is – az ehető virágok Egy szépséges rózsacsokor a vázában, illatos levendula a szekrényünkben, ibolya és százszorszép az árokparton – ezekben a növényekben nem csak gyönyörködni lehet, hanem meg is kóstolhatóak.…
2023.04.15. Kiss Adrienn Boldogságunk egyik alappillére: a felelősségvállalás A sikeres és boldog felnőtt lét egyik legnagyobb kihívása a felelősségvállalás.…
2023.03.30. Kiss Adrienn A fogyasztói társadalom hálójában A birtoklási vágy evolúciós gyökerei mélyre nyúlnak, olyannyira, hogy még ma is azt gondoljuk: minél több tárgy vesz körül minket, annál nagyobb az esélyünk a túlélésre és a boldog életre.…
2023.03.25. Kiss Adrienn Hamis gulyás – ahogy mi készítjük A magyarok kreativitása világszerte híres – C-vitamin, golyóstoll, dinamó, biztonsági gyufa: csak hogy néhányat említsünk a sok találmányunk és felfedezésünk közül.…