Digitalizációval a Cápák között

Magazin 2022.05.10. László-Kun Zsófia, Sándor Lili

Sokan veszünk észre hibát az élet gépezetében, ám kevesen vannak, akik hajlandók kiköszörülni a csorbát. A Quantum ifjú csapata, Bőhm Zsombor és Bege Áron a diákmunkát forradalmasította a virtuális térben. Platformjukat és víziójukat megismerhette az egész ország, amikor szerepeltek az RTL Klub Cápák között című befektetési műsorában. A Quantum múltjáról, jelenéről és jövőjéről Bőhm Zsombort kérdeztük.

 

Hogyan ügyeltek a digitális biztonságra? Hogyan biztosított a személyes adatok és az online tárhely védelme? 

Sérülékenységvizsgálatot csináltunk, etikus hackerek megnézték a weboldalt, illetve a szoftverünket és megpróbálták feltörni. Szerencsére jól vizsgáztunk ebből a szempontból, hiszen ez különösen fontos része a működésünknek a személyes adatok kezelése miatt. 

 

Mit jelentenek neked a mentoraitok? Milyen a viszony köztetek? Mit javasolnál annak, akinek nincs ilyen támogató segítője?

Két befektetőnk van, akik pozíciójukból fakadóan a leginkább mentoraink, de mellettük nagyon sokan segítenek és mentorálnak minket különböző területeken. A mentoráció valójában időmegtakarítás, hiszen egy adott probléma optimális megoldásának ideje változik attól (is) függően, hogy mennyi és milyen input érkezik a döntés előtt. Ha gyorsabban akarsz növekedni, mindenképp érdemes tapasztaltabbakkal egyeztetni a lényeges kérdésekről. 

A befektetőinkkel – vagy ha úgy tetszik, a két Cápával, Leventével és Petyával – nagyon jó viszonyunk van, Petyával a farsangi házibuliján barátkoztunk igazán össze… 

 

Mennyit dolgoztok egy átlagos héten/nap? Hogyan állnak most az éves tervek?

Változó, de már mind a 4 alapító teljes állásban dolgozik a Quantumon hivatalosan. Az éves terveink nagyon merészek voltak, amikor decemberben megterveztük, így egy kicsit el is vagyunk maradva tőle – mindazonáltal még mindig reális maradt, hogy elérjük a milliárdos forgalmat 2022-ben. Ehhez persze jó lenne, ha inkább havi 250 órában ezzel foglalkoznánk…

 

Milyen tréningek szükségességét érzed a csapat fejlesztéséhez? Mennyiben adódott az igény a hirtelen növekedésből?

Nagyon sok területen lehetne fejlődni, hiszen komoly tapasztalatunk nincs. Most legfőképpen az ügyfélszerzés és kommunikáció, illetve a digitális marketing területén érzem nagy szükségét a fejlődésnek. 

 

Jelenleg inkubátor irodában dolgoztok. Hogy-hogy nem a digitális térben valósul meg a munka? Miben tud többet mégis a jelenlét?

Bár a fizikai jelenlét nem szükséges a cég üzemeltetéséhez és működéshez, a csapatnak mégis jót tesz, hogy egy egymást inspiráló és motiváló közegben tudunk minden nap együtt dolgozni. Gyorsabb a kommunikáció is, illetve sok időt tesz ki a stratégiázás, problémamegoldás, amit élőben könnyebb átbeszélni, mint online. 

 

Friss szemmel mit gondolsz, mit lehetne még megújítani a munka világában? Esetleg konkrét javaslatod is van? Hogyan vélekedsz például a digitális állásinterjúkról? 

Talán a koronavírus árnyékában döbbentek rá az emberek, hogy szinte mindent el lehet intézni online is. Így van ez az állásinterjúkkal is. Olcsóbb, kevesebb erőforrást igényel az érintettek részéről. Mi is hamarosan útnak indítjuk az online állásinterjú funkciónkat, ami sokkal kényelmesebb lesz, mint a jelenlegi megoldások. Mi lenne, ha csak egy rövid videóüzenetben kellene válaszolni a megjelenő kérdésekre, amit bármikor elkészíthet az ember? A Quantum diákjai hamarosan megtudhatják.

 

Tárgyaltok-e most valaki “nagy hallal”? Kivel üzletelnél, ha bárkit választhatnál a világból? Miért pont vele?

Jelenleg több nagy multinacionális céggel is tervezzük a pilot elindítását, reméljük, hogy hamarosan el is indulnak. 

 

Szerinted milyen az ideális gyakornoki hely vagy diákmunka? Honnan merítsen az ember bátorságot kilépni a nagybetűs munkaerőpiacra? 

A BME-n, de általában az egyetemisták körében sokan vannak, akiket ki kell billenteni a kényelmes ,,csak suli” létből. Az egy óriási lehetőség, hogy bármilyen szakmai területen tapasztalatot szerezhet egy fiatal rugalmas körülmények között. A szakmai munkatapasztalat megsokszorozza a jövőbeli előrehaladást és alkupozíciót is. Valós iparban valós projektekbe belelátni és élesben dolgozni, ez a fontos egy gyakornoki pozíciót illetően. 

 

Mit üzennél fiatalabb önmagadnak, a munka világának tekintetében? 

Sok mindent kipróbáltam munka gyanánt, de nem sok szakmai volt közöttük. Pedig a lehetőség megvolt. Szerintem előrébb tartanék, ha korábban belekezdtem volna. 

 

A június közeledtével milyen műszaki lehetőségeket láttok BME-s hallgatóknak?

Nyáron sokszor megcsappan a felnőtt munkaerő a cégeknél, ezt töltik fel diákokkal, azaz komoly feladatokat bíznak ilyenkor a gyakornokokra. Nagyon sok ,,csak nyári” pozíció is van a piacon, nyitottak rá a cégek. Ráadásul ezután általában rá is bízzák a döntést a diákra, hogy akar-e maradni, vagy visszamenne tanulni. Utóbbi esetben a cégek általában később még megkeresik a diákokat, hogy menjen vissza hozzájuk, így egyfajta biztos B tervvé válhat egy cég. A Quatnum-nál most legfőképpen fejlesztői, tesztelő-üzleti tesztelő, IT-s projektmenedzseri állásokra keresnek diákokat, de CAD modellező és mérnöki területeken is nagy a cégek igénye.

 

Milyen arányban hirdettek műszaki munkákat? Mennyire előre érdemes helyet keresni? Milyen gyorsan töltenek be egy-egy helyet a pályázók? 

Az arány most csalóka mutató lenne, hiszen nyáron berobban az alkalmi munkák piaca is, azaz arányaiban csökken a műszaki munka jelenléte nálunk. Természetesen azonban mennyiségileg egyre több a nyitott pozíció. Az érdeklődők a qdiak.hu-n jelentkezhetnek, hogy megkeressük a számukra releváns pozíciókkal. Bár jó helyzetben vannak jelenleg a diákok a túlkereslet miatt, én mégsem várnék túl sokat a munkákra való jelentkezéssel, mivel két három hét átfutási ideje is lehet, mire el tud helyezkedni az illető.