Corvinus vs. BME – ki a nagyobb rocksztár?

BME körkép 2024.04.12. Kákóczki Ádám
Fotó: Kákóczki Ádám
“Az emberiség történelme során számtalanszor csaptak össze hatalmas erők. Például Batman Superman ellen, vagy Scott Pilgrim a világ ellen. Ilyen küzdelemnek lehettek szemtanúi április 11-én, ahol nem kisebb szereplők fogják összemérni az erejüket, mint a Corvinus és a BME!”
– írták az MMMK és CMA közös szervezésű programjának beharangozóján.

 

Április 11-én este hét órakor nyílt meg a Schönherz Kollégium földszinti nagyterme, ekkor már régen a bejárathoz vezető lépcsőn gyülekeztek az egyetemisták. Korábban csak egy-egy skálázási és hangosítási kísérlet hallatszott ki az utcára, de nem sokkal a kapunyitást követően már pengetőért és mikrofonért nyúlt a CMA Band és szólt a dal. Az együttes bemelegítő zeneszámai után megkezdődött a karaoke. A villanykari Muzsika Mívelő Mérnökök Klubja és Corvinus Művészeti Akadémia első közös élőzenés karaoke estjén egy-két százan jelentek meg. Megválaszoltnak látszik a kérdés, hogy ápolhat-e jó viszonyt egymással a két egyetem diáksága. Sőt mi több külsősök is jöttek, akik az ELTE, SOTE vagy más egyetemek színeiben játszották vagy élvezték a zenét.

A Dunán átívelő programra egy online táblázat kitöltésével, a játszani kívánt számok megadásával lehetett jelentkezni. Nem csupán énekeseket vártak, de ritmus- és szólógitárosokat, basszerost, dobost, valamint billentyűst is. Egyes vállalkozó szelleműek ukulelével, trombitával és dudával kísérték a többiek játékát. A rendezvény során fokozatosan kialakult az MMMK korábbi élőzenés estjein ismert hangulat: egyre inkább a metál- és kemény rockzene dominált az estet indító populárisabb dalok műfajával ellentétben. Hajnalig szólt a muzsika és az ének, amelynek egy részét a Budavári Schönherz Studió rögzítette és élőben sugározta is. A hangosításért az AC Studio & Live felelt, amely a BSS-hez hasonlóan a Simonyi Károly Szakkollégium köre. A színpad, és annak világítása az A38, Auróra, valamint az egykori Kuplung klub látványvilágát kölcsönözte.

Aki lemaradt volna az estéről, az az MMMK és CMA közösségi oldalain tájékozódhat a jövőbeni eseményeikről, legyen az karaoke, fellépés vagy toborzás. Nem mellesleg a BSS és SPOT fotókör oldalán visszanézhetők az eseményen készült felvételek.