Szerelmi útikalauz: A BME környékén rejtező különleges randihelyek

Magazin 2024.04.30. Gyenes Gréta

Valaha elgondolkodtál már azon, hogy melyek lehetnek Budapest legromantikusabb zugai? A főváros egyik legizgalmasabb és legváltozatosabb környékén, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szomszédságában, számos elbűvölő randihely várja azokat, akik egy kis romantikára vágynak a városi forgatagban. Cikkünkben ezeket a különleges helyszíneket mutatjuk be. 

Gellért-hegy

A Gellért-hegy gyönyörű kilátást kínál Budapestre és a Duna folyóra. Egy romantikus séta a hegyen tökéletes lehetőség arra, hogy élvezzétek a pároddal a panorámát, miközben kézen fogva sétáltok és beszélgettek. A kilátás különösen lenyűgöző lehet naplementekor vagy éjszaka, amikor a város fényei megvilágítják az éjjeli tájat. Hasonlóan élvezetes lehet egy romantikus piknik a Gellért-hegy csúcsán található Citadellánál. Hozzatok magatokkal egy kosarat finom ételekkel és italokkal, és piknikezzetek egyet a gyönyörű környezetben. Ha kulturális élményre vágytok, megtekinthetitek a Szabadság-szobrot is, majd átbeszélhetitek a látottakat. A Gellért-hegyet a város aljával összekötő Sikló is egy különleges élmény lehet egy romantikus randi során. Vegyetek jegyet a Siklóra, és élvezzétek a rövid, de pazar utazást a hegy tetejére. Ha egy kicsit több luxust szeretnétek belecsempészni a randevúba, ellátogathattok a Gellért Fürdőbe is. Itt élvezhetitek a gyógyvíz jótékony hatásait, miközben egy romantikus környezetben lazítotok. A fürdő elegáns és hangulatos atmoszférája garantáltan emlékezetessé teszi a randit. Miután felfedeztétek a Gellért-hegyet és kipihentétek magatokat a fürdőben, fejezzétek be az estét egy ízletes vacsorával valamelyik közeli étteremben. Válasszatok egy nyugodt helyet a hegy lábánál, ahol a jó étel és a kellemes beszélgetés tovább fokozhatja az este romantikáját.

Feneketlen-tó 

A Feneketlen-tó partja is kiváló helyszíne lehet egy kellemes pikniknek. Vigyetek magatokkal egy takarót és egy kosarat tele finom falatokkal, majd üljetek le a tó partjára piknikezni. A Feneketlen-tó környéke bőségesen kínál kényelmes helyeket gyönyörű kilátással, így nyugodtan élvezhetitek a friss levegőt és egymás társaságát. Ha bevállalósak vagytok, akár csónakázhattok is egyet. Béreljetek egy kenut vagy egy kajakot, és fedezzétek fel a tó vízfelületét. A közös evezés kalandossá és izgalmassá teszi a randevút, miközben a víz csendje és a környező zöld növényzet romantikus hangulatot teremt az együtt töltött percekhez. Ha nem kívántok vízre szállni, tehettek egy kellemes sétát is a tó körül, és felfedezhetitek a környék rejtett szépségeit. A Feneketlen-tóhoz közel található erdős részek és gyalogösvények lehetővé teszik, hogy eltávolodjatok a város zajától, és élvezzétek a természet nyugalmát. Ha szeretitek a természetet és a madarakat, vigyetek magatokkal egy távcsövet, és nézzétek meg együtt a Feneketlen-tó környékének gazdag madárvilágát. Ez a program lehetővé teszi, hogy együtt fedezzétek fel a környező élővilágot, miközben közelebb kerültök egymáshoz. Ha elérkezik az este, üljetek le egy padra vagy a tó partjára, és figyeljétek, ahogy a nap lassan lenyugszik a horizont alá. A Feneketlen-tó partján különleges látványban lehet részetek, amikor a víz tükrözi a naplemente színeit. 

Ebéd a Vásárcsarnokban

Ha csak egy laza ebédet szeretnétek eltölteni az egyetem közelében, akkor érdemes lehet felfedeznetek a Vásárcsarnok éttermeinek széles palettáját. A hatalmas ételválasztéknak köszönhetően kulináris világutazásra indulhattok, anélkül, hogy elhagynátok a fővárost. Ha úgy tartja kedvetek, az étkezdék segítségével elutazhattok Európa mediterrán részére, például Spanyolországba, és megkóstolhatjátok a híres-neves tapas-t. Ha tésztát ennétek, vagy már unjátok a fagyasztott pizzát, ellátogathattok egy olasz étterembe is. Választhatjátok akár az ismerősebb ízeket is, és célba vehetitek Kelet-Európát, vagy maradhattok a már jól megszokott magyar ízvilágnál, és ehettek egy tálka autentikus gulyáslevest vagy egy tányér csirkepaprikást. Ugyanakkor, ha kedvetek tartja, akár egy távolabbi kontinensre is ellátogathattok, például Észak-Amerikába, és ehettek egy finom tacot a helyi mexikói étteremben, vagy Észak Afrikába, és megízlelhetitek a marokkói helyi specialitást, a tajine-t. Ha kalandvágyó hangulatban vagytok, célba vehetitek Ázsiát is, és megkóstolhatjátok a tenger gyümölcseit egy japán étteremben. Ugyanakkor idő szűkében arra is van lehetőségetek, hogy kérjetek magatoknak egy-egy adag gyorsételt, amit bárhol elfogyaszthattok. Esti programként pedig beülhettek a Vásárcsarnok egyik bárjába és megbeszélhetitek a nap legfontosabb eseményeit egy-egy pohár bor mellett. 

A BME K épületének kertegyüttese

A piknikezés ebben a csodás parkban is élvezetes program lehet. Terítsétek le a takarót egy füves területen vagy válasszatok ki egy kényelmes padot, majd csevegjetek és élvezzétek egymás társaságát a friss levegőn. Ha mindketten szerettek olvasni vagy tanulni, hozzatok magatokkal könyveket vagy jegyzeteket, és keressetek egy csendes, árnyas foltot a kertben. Üljetek le egymás mellé, olvassatok vagy jegyzeteljetek, majd osszátok meg egymással az olvasottakat vagy az általatok tanultakat. Ha szeretnétek egy kicsit elszakadni a tankönyvektől, tarthattok egy kellemes társasjátékozós délutánt is. Vigyetek magatokkal néhány kedvenc társasjátékot, vagy egy pakli kártyát, és üljetek le a kertben egy szabad asztalhoz vagy padhoz. Garantált a jó móka és a nevetés. Ha mindketten szerettek kreatívkodni, hozzatok magatokkal rajz- vagy festőfelszerelést, üljetek le egy árnyas helyre, és hagyjátok szabadon szárnyalni a fantáziátokat. Rajzoljatok vagy fessetek egy képet egymásról és osszátok meg egymással a végeredményeket. A nap lezárásaképpen pedig, ha az időjárás engedi, egy esti csillagles tökéletes lehetőséget ad néhány romantikus pillanat eltöltésére. Vigyetek magatokkal egy pokrócot és feküdjetek le a fűbe a kertben. Nézzetek fel az égre, keressetek érdekes csillagképeket, és beszélgessetek arról, hogy milyen csodálatos dolgokat láthatunk a világegyetemben.

Egyetemisták parkja

Az Egyetemisták parkja a Magyar Tudósok körútját és az Irinyi József utcát összekötő sétány, valamint a Mementó Emlékmű közötti részen található. A szabadidőpark használható pihenőparkként és sportparkként is. Az Egyetemisták parkjának fás, árnyas területe számos kényelmi lehetőséget is biztosít a látogatóknak, például pihenőpadokat, napozóágyakat, okos padokat USB-töltő csatlakozóval, egy padot zárható értékmegőrzővel, automata mosdót, hulladákgyűjtőket, ivókutakat és még kerékpártárolót is. A sportpályákat és eszközöket a fák között tekergő, kavicsos sétányok kötik össze. Szinte az egész park hűsítő fák árnyékában van, ahol sötétedés után a közvilágítás biztosít megfelelő fényt a sportoláshoz. A sportparkban teqball asztalok, kosárlabdapálya, streetballpálya, focipálya, ping-pong asztalok, sakkozásra alkalmas padok és kondipark (street workout park) várja a mozogni vágyókat. Különlegessége ennek a helynek, hogy egy szabadtéri „utcai” DJ-pultot is kihelyeztek a szabadidőparkba. A pároddal versenyezhettek egymással a különféle sportokban, vagy játszhattok egy-egy kötetlen meccset egymás ellen, közben pedig hallgathattok zenét vagy beszélgethettek. Ha elfáradtatok a sok mozgásban, vegyetek egy pohár kávét vagy frissítőt az egyik közelben lévő kávézóból, majd sétáljatok egyet a parkban, közben pedig megbeszélhetitek, hogy ki volt a jobb a kipróbált sportágakban. 

 

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem környékén számos virágbolt található, amelyek szebbnél-szebb kínálattal várnak mindenkit, aki szívesen meglepné kedvesét egy szál illatos virággal. Az Andi Virág, Ajándék, Dekor nevű budapesti virágboltban a legolcsóbb virág a százszorszép, amelynek ára 550 forint, egy szál rózsa pedig 750 forintba kerül. A Sasfleur Kft virágüzlete a legolcsóbb virágként szintén a százszorszépet kínálja, melynek ára 520 forint. Ebben az üzletben, akárcsak az előzőben, egy szál rózsa 750 forintba kerül. A Móricz Virág elnevezésű virágboltban a legolcsóbb virág az ibolya, amelynek ára 400 forint. Ezenkívül egy szál rózsa 600 forintba kerül. Az All For You Virágüzletben a legolcsóbb virág a napraforgó, amelynek ára 550 forint, egy szál rózsa pedig, mint oly sok más helyen, 750 forintba kerül. Ezek közül a legközelebbi üzlet körülbelül 8 percnyire helyezkedik el a BME Campustól, ha tömegközlekedéssel közelítjük meg, a legtávolabbi pedig 14 percnyire.